יום רביעי, 18 באוקטובר 2017

איך לגרום לילדים לאכול מה שאנחנו רוצים

"הילד שלי לא אוכל ירקות"(או כל דבר אחר שנחשב הכרחי)
מכירים את זה? מכירים את הלחץ שמלווה הורים רבים סביב האמירה הזו ?
מכירים את כל הטריקים?
להחביא ירקות, להציע שוחד, לאיים, לוותר, לשחרר, לתייג כחשוב/בריא/הכרחי..
להציע משחק שיעודד אכילת ירקות, לתת לילד לבחור להתחנן שינסה ויתנסה, לכנות את הירק כממתק ולאיים הפוך.. (כן גם זה קיים)

יום שבת, 19 באוגוסט 2017

זה בגלל עודף המשקל שלך

לא אני לא שמנה, אני לא הייתי שמנה.
אבל את המשפט "זה בגלל עודף המשקל שלך" או בגרסה פחות מעודנת "זה כי את/ה שמן/ה" מצטטים רבים מהמטופלים שנשלחים על ידי רופאים שונים לדיאטנית בקופ"ח. במיוחד הרופאים האורטופדים, שמסרבים לטפל באנשים עם בעיות ברכיים או עמוד השדרה עד שירדו במשקל.


יום שלישי, 16 במאי 2017

מגירת הממתקים כן או לא?

נושאי הממתקים וחטיפים עולים לכותרות חדשות לבקרים.
יש המגדירים את הממתקים כרעל. יש שנשבעים לא להכניס הביתה. הרוב צועק שיש יותר מידי וצריך לחתוך/לצמצם/ להפסיק. יש שמכניסים ומאפשרים ללא הגבלה, ויש המעניקים את זה כפרס או כתנאי מסויים.
מה נכון באמת?

יום חמישי, 4 במאי 2017

יום ללא דיאטה

ב-6 במאי מצויין יום ללא דיאטה.
25 שנים מציינים את היום ללא דיאטה בעולם. ומה בעצם עומד מאחורי הרעיון?
היום בא לציין את השונות ואת המגוון שבינינו, קבלת הגוף שלנו כמו שהוא בכל גודל ובכל משקל.
לא, לא מדובר על ניסיון לעשות שינוי במשקל "ללא דיאטה". המטרות של היום הן:

יום שני, 27 בפברואר 2017

יום המשפחה וארוחות משפחתיות

מאז שהבן הבכור שלי החל לאכול ארוחות מוצקים, צירפנו אותו לשולחן האוכל שלנו, הוא היה חלק מארוחות ערב שלנו, כולם אוכלים ביחד. זה הפך לטקס קבוע, גם כשזה דרש מבעלי להתגמש ולחזור עד שעה מסוימת הביתה וגם כשזה דורש מאתנו לאחר במקצת את הארוחה, המאמצים המשותפים לשבת ולאכול ביחד משתלמים בהחלט.

לכבוד יום המשפחה, למה זה בכלל חשוב לאכול ביחד ואיך לעשות את זה הגיוני

יום שלישי, 14 בפברואר 2017

איך לגדל אכלנים טובים

את השבוע האחרון ביליתי בארצות הברית (מי שלא ידע)
הגעתי למדיסון שבוויסקונסין על מנת להשתתף בסדנא של אלין סאטר. דיאטנית ועובדת סוציאלית, שאעיז ואקרא לה 'פורצת הדרך' בכל נושא התנהגות האכילה.
בסדנא העמקתי ידע ורכשתי כלים העוזרים בטיפול, למידה ושיפור התנהגויות אכילה אצל ילדים בעיקר, אך לא רק. 


יום שני, 16 בינואר 2017

סיפור על ילדה, BMI, ושקילה בבית ספר.

 אפשר לכתוב עוד הרבה על למה מדד ה-BMI הוא מדד כל כך בעייתי. על הפוליטיקה של חברות הביטוח שהורידו את הגבול העליון של הערך ה'תקין' מ-27 ל-25, ובין לילה הפכו אוכלוסייה ענקית ל'חולה', על פרדוקס השמנה (אריכות ימים דווקא לאלא ה"סובלים" מעודף משקל) וגם על כך שמדד זה נוצר כמדד מיון ולא כמדד אבחון או ניבוא מחלות (כפי שמשתמשים בו כיום).
פה ברשותכם אביא את סיפור הנערה מכיתה ח' באינדיאנה שלא חסכה במילים כאשר ניסתה לתאר ולהעביר את המסר מדוע השימוש במדד ה-BMI כל כך בעייתי, ולדעתי כשזה בא ממקום כואב כמו שלה זה הכי נכון.


יום שבת, 7 בינואר 2017

איך לא להפוך את האכילה הקשובה לעוד דיאטה

סקר של כ 1700 דיאטניות בארצות הברית . שפורסם ב “today’s diatitian “ מספר לנו על טרנדים הצפויים בעולם התזונה בשנת 2017 שבאה אלינו בטובה.
מדובר על כך פחות ופחות אנשים יתעסקו בדיאטות ויותר באכילה נקיה, כלומר מוצרי מזון שעברו כמה שפחות עיבודים, ואכילה קשובה כלומר איטית ועם תשומת לב. איכשהו הכותרת והמסר הכללי שמשודר מהכתבה הוא שהאכילה הקשובה היא הדבר הבא במרדף אחר הגוף המושלם? או שמה דיאטות? להישאר צמודים לחוקים וכללים שאין להפרם. 
קשיבות- mindfulnes, ואכילה מודעת או קשובה הם באמת הפכו לטרנד טיפולי בתחומים רבים. גם אני באופן אישי מאמינה בכוחה של יכולת להתבונן באופן לא שיפוטי ולחוות את הרגע, לטוב או לרע, אך כמו בסכין חדה גם בכלים טיפוליים יש להשתמש בצורה שתעזור ולא תזיק.  
כעת ריכזתי עבורכם 4 נקודות להתבוננות: איך לא להפוך את האכילה הקשובה לעוד ניסיון לרדת במשקל בצורה גלויה או סמויה, כלומר לעוד דיאטה.