יום שני, 19 בדצמבר 2016

האכילה הקשובה למה זה טוב?




כל ילד נולד עם יכולת טבעית לאזן את תחושות הרעב והשובע שלו. כל ילד נולד עם יכולת טבעית, שהתפתחה לאורך האבולוציה לבחור במזונות להם זקוק גופו. כל ילד נולד עם יכולת טבעית לצרוך בדיוק את כמות אנרגיה שהגוף הקטן שלו זקוק לה כדי לגדול.

יום שני, 12 בדצמבר 2016

3 מיתוסים על ה"בריא בכל מידה"

נושא ההשמנה לעולם כנראה לא ירד מהפרק. תמיד יהיו אלו שיפחדו ויפצירו להילחם במשקל העודף, וכל פעם שיוזכר רצף המילים: בריא בכל מידה אז יעלו אינסוף התנגדויות. לי חשוב להפריך כמה שיותר מיתוסים בכל הנוגע למשקל, בריאות, ומה שביניהם, ואולי להסביר בדרך זו את עיקרי הגישה, שכל יום מצרפת אליה עוד ועוד מטפלים ברחבי העולם, גישה המתמקדת באדם, בריאותו, הרווחה החברתית ובאיכות החיים.

יום ראשון, 27 בנובמבר 2016

האם נכון לקרוא לאוכל בריא?

משרד הבריאות עובד קשה על קידום בריאות. ובכלל כולם מדברים על בריאות ואוכל בריא. ומרוב שימוש במילה 'בריא' הולכת לאיבוד המשמעות. 

שוב פעם משרד הבריאות מספק כותרות, הוא מתייג לנו מזון וקורא לו לא בריא – היום זה השוקו. וזאת בנוסף לרשימה של מזונות שסומנו כ"לא בריאים" ותויגו באדום מוקדם יותר, ועל זה נדון בהמשך. כעת אבקש להתמקד בשימוש במינוח ה'בריא - לא בריא' בכל הקשור לאוכל. אני טוענת שהוא בעייתי ושגוי מהבסיס וזה למה: